WhatsApp reaguje na kritiku: toto oznámení brzy uvidí všichni uživatelé


Uživatelům WhatsAppu se bude na nové obrazovce nabízet banner nad chatovacími vlákny. Týká se změn podmínek používání služby a dalších informací pro uživatele, kteří se změně neustále brání.

WhatsApp opět informuje své uživatele neobvyklým způsobem. Prvním uživatelům se už zobrazuje nový banner, který je umístěn nad přehledem jednotlivých komunikačních vláken. V nadcházejících dnech a týdnech by se tato forma oznámení měla objevit u všech uživatelů WhatsAppu. V něm provozovatel opět informuje o změnách v uživatelských pravidlech, které před několika dny způsobily nejistotu a zmatek.

Kliknutím na banner WhatsAppu se dostanete na stránku s přehledem nových pokynů. Tvůrci oblíbené komunikační aplikace v nich vysvětlují, že změny se týkají především komunikace mezi uživateli a firemní sférou. Chaty mezi uživateli by měly být i nadále šifrovány metodou end-to-end, která chrání soukromí komunikace v prostředí WhatsAppu.

Co se mění pro uživatele WhatsAppu?

whatsappreaction

V nadcházejících dnech by se všem uživatelům WhatsAppu měl zobrazovat banner nad komunikačními vlákny (levý snímek obrazovky). | Zdroj: WhatsApp

WhatsApp chce do budoucna umožnit firmám a podnikatelům přímou komunikaci v prostředí svého messengeru. V rámci této komunikace budou sbírána a dále vyhodnocována data pro údajné zlepšení služeb, ale také pro zacílení personalizované reklamy. Uživatelé stále mají možnost kontaktování v prostředí WhatsAppu společnostem zakázat. Pokud jste svůj souhlas k této formě komunikace nedali, společnosti by vás prostřednictvím WhatsAppu oslovovat neměly.

V případě, kdy by vás informační banner ve WhatsAppu obtěžoval, můžete jej jednoduše zavřít. Doposud není známo, zda se bude v pravidelných intervalech objevovat znovu. Je ale možné, že se informační banner opět zobrazí i po svém uzavření. Provozovatelé služby budou pravděpodobně chtít nové informace zobrazit všem uživatelům. Termín pro platnost nových pokynů byl nyní posunut. Konečné rozhodnutí budou všichni uživatelé WhatsAppu muset učinit až v květnu 2021.

Komentáře